ProizvodiUlošci za stopalaKako da se najbolje pripremite za aktivnosti u prirodi

Kako da se najbolje pripremite za aktivnosti u prirodi

Boravak u prirodi relaksira, inspiriše i oplemenjuje duh i telo. Aktivnosti su različite, od viskokogorskih uspona, preko rekreativnog pešačenja, uspona via ferrata rutama do zahtevnijih i dugotrajnijih aktivnosti poput trail trka, OCR trka, planinarskih i gradskih maratona, takmičarski  biciklističkih trka. Težimo balansu, savršenstvu, satisfakciji koja je neprocenjiva. Kako bismo na što ugodniji način dostigli cilj kvalitetbna oprema je od presudnog značaja za udobnost i zadovoljstvo tokom naših aktivnosti. Osvrnućemo se na ključne, a ponekad zaboravljene detalje koji će vaše aktivnosti učiniti kvalitetnijim, rasterećenijim i obezbediti vam potpuno uživanje bez naknadnog zamora, neprijatnih žuljeva i opterećenja.

Kvalitetna obuća

Za cilj ima stabilnost stopala i dobro prijanjanje na podlozi. Zavisno od aktivnosti na raspolaganju nam je širok izbor modela, dubina, tekstura. Bitno je pravilno definisati veličinu obuće, u principu najbolje je da bude pola broja veća od redovne obuće za dnevne aktivnosti kako bi vaše stopalo imalo izvesnu dozu konfora na usponu i spustu.

Anatomski ulošci prilagođeni Vašem stopalu

Koliko god odabrana obuća bila kvalitetna, njena unutrašnjost nije prilagođena anatomskim odlikama vašeg stopala. Poterebna je potpuna individualizacija što će omogućiti stabilnost, dobru posturu i biomehaniku u režimu kretanja. Obezbediće nivelaciju pritiska na stopalu i omogućiti oprimalnu stabilnost skočnih zglobova čime minimitujete rizike od povreda.

 

Nošenje uložaka koji je prilagođen vašem stopalu tokom  aktivnosti ima kratkoročne i dugoročne prednosti. 3D ili oblikovani ulošci na vašem stopalu  D feet povećavaju podršku svodu i pružaju veliku udobnost. Tokom fizičke aktivnosti, njihova baza sa rasteretnim elementima  pomaže u ublažavanju i sprečavanju bolova u zglobovima ili mišićima stopala. Loša postura stopala pogađa i skočne zglobove, kolena i kičmeni stub.

Kratkoročno: osećaćete više udobnosti, bolju podršku, više zaštite, bolji osećaj prijanjanja na podlozi  i manje umora.

Dugoročno: lakši oporavak jer su zglobovi manje opterećeni.

Koju vrstu uložaka izabrati na osnovu mog stopala i moje aktivnosti?

Za svaku aktivnost različita su očekivanja i potrebe korisnika. SIDAS ulošci zadovoljavaju potrebe svakog i pomažu vam da odaberete idealan model za svod vaših stopala.

 

Možete pronaći uložak koji vam je potreban prema željenoj tehnologiji (ravni đonovi, 3D đonovi, 3Feet poluprilagođeni đonovi i 100% prilagođeni CUSTOM ulošci) i aktivnosti koju praktikujete (trčanje, aktivnosti na otvorenom, skijanje, svakodnevna upotreba).

Ako želite da se pravilno orijentišete na vrstu proizvoda prilagođenog vašoj aktivnosti  obratite se specijalistima u našoj poslovnoj jedinici u Novom Sadu, gde ćemo sprovesti besplatnu analizu Vaših stopala i preporučiti Vam za vas naj bolji model.

 

Čarape za aktivnost i oporavak

Vaše čarape za trčanje moraju savršeno da pristaju, odnosno da odgovaraju obliku stopala, sa specifičnom anatomskom konstrukcijom za levo stopalo i drugu za desno. Ovo „pristajanje“ se prevodi u osećaj udobnosti, utisak da ste umotani, a da niste previše zategnuti, od trenutka kada ih prvi put isprobate. To je ono što mi zovemo podrška, i to je neophodno!

Čarapa koja diše

Dobra čarapa za trčanje je čarapa koja diše! Zaista, morate biti beskompromisni u pogledu termoregulacionih kapaciteta modela koji odaberete. Vaše čarape moraju veoma efikasno da evakuišu znoj kako bi sprečili da se vlažni vazduh blokira i da vam stopalo macerira. Inače, to je sigurno žulj, sa eksponencijalnim povećanjem rizika što su izleti duži i intenzivniji. Osim toga, radije se ponavljamo jer je ova tačka ključna: prozračnost vaše čarape mora biti jedan od vaših ključnih kriterijuma pri izboru!

Prava debljina

Čak i ako stavite naglasak na prozračnost, postoji jedna karakteristika koja u velikoj meri utiče na termoregulaciju vaših stopala: debljina vaših čarapa. Što su vaše čarape tanje, prozračnije su i prirodnije se osećaju u smislu koraka. Što su deblji, to su udobniji i zaštitniji. Debljinu vaših čarapa zato treba prilagoditi vašem nivou, ali i vašim željama. Za brze sesije, sa stopalima koja se znojeer su teško testirani, odlučite se za finoću! Za lagane  aktivnosti , blagim tempom, odlučite se za deblju čarapu!

 

Staza ili put? Nije isti teren, ni ista čarapa!

Ako vaše čarape moraju biti prilagođene vašem nivou (slobodno vrijeme ili takmičenje), morate ih odabrati i prema podlozi na kojoj trčite. Na stazama, na neravnim, ponekad vlažnim stazama sa nesigurnim osloncem, tražićete kompromis između zaštite i prozračnosti. Sa optimalnom podrškom za stopalo u skočnom zglobu kako bi se izbegao rizik od uganuća, kao i pojačanja ispod metatarzalnih kostiju i pete koja prate specifičan korak na putu gore i dole. U drumskom trčanju, s druge strane, bićete skloniji da se više oslanjate na dinamiku i udobnost.

 

Zašto izabrati baš Sidas čarape ?

One su rezultat pravog istraživačkog rada. Kao stručnjaci za stopala više od 40 godina, razvili smo naše proizvode prateći analizu baze podataka koja sadrži skoro 400.000 pari stopala.

 

Naše čarape su dizajnirane da savršeno komuniciraju sa vašim cipelama, ali i sa vašim ulošcima. Zato što smo uvereni da su udobnost i performanse u trčanju rezultat triptiha: sinergije između vaših cipela, vaših uložaka i vaših čarapa.

 

Skinlife tehnologija, sa svojim prozračnim pletivom, nudi optimalnu termoregulaciju vaših stopala. To znači da omogućava maksimalnu evakuaciju znoja kako bi se izbegli neprijatni mirisi i rizik od plikova.

Podelili smo naš asortiman na 7 veličina, za najpreciznije moguće „pristajanje“.

 

Konačno, unutrašnja i vanjska konstrukcija je korišćena da eliminiše šavove koji mogu izazvati trenje i samim tim bol kada se pritisnu.

Pogledajte ponudu čarapa za aktivnost i oporavak.

 

Sušači Vaše obuće

 

Zašto je sušenje vaše sportske obuće toliko važno?Da noga ima naj goreg neprijatelja, to bi bila vlaga. Na kraju krajeva, vlaga ima samo posledice, u najboljem slučaju neprijatne, u najgorem pogubne, na naše noge. Prehlada, žuljevi, nelagodnost… Rizici da ne uživate u potpunosti u onome što bi trebalo da bude trenutak zadovoljstva u mokrim cipelama su višestruki. Naročito kada je vlažnost dupla: povezana sa radom stopala i samim tim znojenjem, ali i sa kišom, snegom ili blatnjavim uslovima.

 

Postoje tri glavne prednosti dobrog sušenja cipela:

Higijena vaših stopala. Sušenjem skijaških cipela ili patika za trčanje čistite ih i istovremeno ograničavate rizik od neprijatnih mirisa. Recite zbogom rizicima od proliferacije bakterija ili gljivica, koji se ne cene više nego u vrućim i vlažnim sredinama.

 

Udobnost vaših stopala. Šta može biti neprijatnije od nošenja mokre cipele rano ujutru? U svakom slučaju, ne postoji ništa pogodnije za stvaranje pregrevanja ili čak plikova tokom aktivnosti.

 

Održavanje vaše opreme. Suva cipela je cipela koja dugo živi! Ne sušiti cipele nakon treninga je pomalo kao da se vraćate u svoje „koledžske godine“ kada ste ostavljali peškir u obliku lopte u torbi za plivanje. Jer da, vlaga oštećuje materijale kada ih so napadne!

Odaberite naše eco sušače na bazi prirodnog drveta kedra i obezbedite Vašim stopalima konfor, svežinu i zdravlje.

sušači obuće

 

 

 

top
X